Kondomguide

Kondomet er et aflangt hylster af meget tyndt gummi. Du kan købe det i mange forskellige former og farver, hvor du stille og roligt sammen med din kæreste kan vælge et kondom, I begge tænder på. Når kondomet bruges som præventionsmiddel virker det sådan, at når fyren har elsket med sin partner og fået udløsning så opsamles sæden i kondomet, sådan at det ikke kan trænge ind i pigens skede og befrugte ægget og dermed gøre hende gravid.

Fordele ved at bruge kondom

  1. Hvis du bruger kondomet rigtigt og hver gang, er der op til 97% sikkerhed for, at pigen ikke bliver gravid.

  2. Kondomet er en god metode til at undgå kønssygdomme. Og så beskytter det begge parter imod AIDS, klamydia, gonorré og andre kønssygdomme. Kondomer giver ingen bivirkninger.

Ulemper ved at bruge kondom

  1. Hvis kondomet ikke sidder rigtigt, kan det glide af eller der kan løbe noget sædvæske ud, når du elsker med din kæreste. Og så er I ikke længere beskyttet mod graviditet eller kønssygdomme.

  2. Nogle fyre mener, at deres penis bliver mindre følsom, når de elsker med kondom.

Sådan bruger du kondomet

Kondom er den eneste præventionsmetode, hvor man er nødt til at afbryde alt det sjove for at beskytte sig. Hvis man ikke har så meget erfaring i at bruge et kondom, kan man let blive lidt nervøs og usikker, og måske bliver penis slap, inden kondomet er kommet på plads. En god ide er at få din kæreste til at hjælpe dig. Lad kondomet blive en del af jeres sex-leg og vælg for eksempel nogle kondomer, som I begge synes er sjove og sexede. Men det er vigtigt, at kondomet tages på, inden I elsker, for så snart fyren er blevet ophidset og har rejsning, kan der komme lidt sædvæske fra hans penis. Væsken kan indeholde sædceller, som kan gøre pigen gravid. Og nogle kønssygdomme kan smitte bare ved direkte kontakt med kønsorganerne.

  1. Når din penis er blevet stiv, skal du trække forhuden helt tilbage fra penishovedet.

  2. Rul kondomet ned over din penis eller få din kæreste til at gøre det. Det skal rulles ned så glat som muligt, så der ikke er luft i kondomet.

Sådan bruger du kondom med reservoir

  1. Når du sætter kondomet på, skal du holde om reservoiret, så der ikke komme luft ind.

  2. Når kondomet når til forhuden, skubber du forhuden lidt frem, før du ruller kondomet helt ned til roden af din penis.

Hvis du har rullet kondomet forkert på?

Hvis du har rullet kondomet på med den forkerte side udad, er du nødt til at smide det ud og tage et nyt.

Hvad med kondomet når I har elsket?

Det er ret vigtigt, at du trækker din penis ud af pigens skede, mens din penis stadigvæk er stiv, ellers er der stor risiko for, at der kan løbe noget sædvæske ud i skeden. Efter du har fået orgasme, trækker du penis ud af skeden, mens du holder fast om kondomet ved penisroden. Bagefter binder du en knude på kondomet og smider det i affaldsposen. Et kondom kan kun bruges én gang.

Kondom brugt sammen med en anden metode

Du kan beskytte dig endnu mere mod at blive gravid, hvis du bruger en anden metode samtidig, fx stikpiller eller skum.

Hvis kondomet springer

Hvis uheldet er ude og kondomet skulle springe er der stadig hjælp at hente, men det kræver et besøg hos lægen. Man kan dog sikre sig meget imod at kondomet springer. Øv dig i at rulle det rigtigt på og væn dig til tanken om at have det på. Derudover kan man bruge vandbaseret glidecreme hvis der ikke er smørelse nok i forvejen.

Køb kondomer her >>>

Danmarks største udvalg af kondomer
Levering fra dag til dag!